Піщівська громада

Житомирська область, Звягельський район

Десять років тому, 12 серпня у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність при виконанні бойового завдання, загинув наш земляк Барбух Петро Петрович.

Дата: 12.08.2024 09:10
Кількість переглядів: 24

Десять років тому, 12 серпня у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність при виконанні бойового завдання, загинув наш земляк Барбух Петро Петрович. Нічим не розрадити рідних та близьких Воїна, загиблого у пеклі війни, у якого попереду мало б бути довге і щасливе життя, якби не війна...

Барбух Петро Петрович - навідник танкового взводу 3-ї танкової роти танкового батальйону 30-ї окремої гвардійської Новоград-Волинської Рівненської механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, солдат.
Народився 12 липня 1983 року в селі Жеребилівка Новоград-Волинського району Житомирської області. Закінчив загальноосвітню школу села Піщів Новоград-Волинського району.
Проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України.
У березні 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив в 30-ій окремій гвардійській Новоград-Волинській Рівненській механізованій бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А0409, місто Новоград-Волинський Житомирської області).
З літа 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.
12 серпня 2014 року солдат Барбух загинув у бою в районі селища міського типу Никифорове Сніжнянської міської ради Донецької області. Танк Т-64, екіпаж якого (командир танку – старший лейтенант Абрамович, навідник - солдат Барбух, механік-водій – сержант Антонюк) прикривав відхід поранених військовослужбовців з блокпосту, вступив у нерівний бій з російськими танками. В ході бою, танк старшого лейтенанта Абрамовича здійснив таран російського танку Т-72, який рухався на нього на шаленій швидкості. В результаті зіткнення здетонував боєкомплект українського танку, екіпаж якого, з того часу, вважався зниклим безвісти. Тільки через тривалий час після бою, рештки солдата Барбуха були ідентифіковані завдяки експертизі ДНК.
Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (13.08.2015; посмертно), орденом "Народний Герой України" (19.09.2015; посмертно).

В цій біді немає байдужих. Це наш спільний біль, спільна втрата і спільне горе. Герої не вмирають, вони просто відходять у вічність і захищають нас з Небес. Їхня душа відчувається в кожному нашому подиху, в кожному стукоті серця. Вони залишаються з нами – щоб ми пам’ятали, якою ціною заплачено за кожний ранок, за кожний день.

Піщівська громада висловлює глибокі співчуття рідним.

Вічна пам'ять і слава Герою!

На зображенні може бути: 2 людини та текст

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь