Піщівська громада

Житомирська область, Звягельський район

#тияк?: Формуємо стійкість разом! Спільна руханка в Житомирі. ФОТО. ВІДЕО

Дата: 14.03.2024 10:07
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

 

Сьогодні, 13 березня, у рамках Всеукраїнської програми з ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської та за підтримки Координаційного центру цивільного населення при Житомирській обласній військовій адміністрації у місті Житомир була проведена спортивна руханка для ветеранів та членів їхніх сімей. Загалом участь взяли понад 30 чоловік.

 

До участі у спортивному заході долучилися радниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації з гуманітарних питань та ментального здоров’я Ірина Гладка, представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, спортсмени, а також студенти Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова  та представники інваспорту.

 

Основною метою заходу було наголосити на важливості піклування про ментальне здоров’я серед ветеранів війни, підкресливши, що фізична активність є ключовим елементом у формуванні психологічної стійкості.

 «Наше завдання «познайомити» місцеву спільноту ветеранів зі спортивним сектором, що надає допомогу і підтримує дану категорію громадян. Ми зацікавлені, щоб дана допомога була системною в нашому регіоні за участю всіх секторі, державного і неурядового. Ми демонструємо людям, які мають бойовий досвід можливості допомоги та супроводу в нашому регіоні. Спорт відновлює людину, впливає на її ментальне здоров‘я, а відновлена Людина відновить все!», – зазначила Ірина Гладка.

Також про важливість спорту та необхідність проведення подібних спортивних заходів на районних рівнях наголосив член національної збірної України з волейболу сидячи, учасник бойових дій та ветеран війни Євгеній Корінець.

«Спортивні заходи мають велике значення для наших чоловіків, особливо для тих, хто повернувся з війни. Понад 60% ветеранів зіткнулися з проблемою відсутності занять, які могли б допомогти їм забути про пережите та знайти мир у душі. Спорт виступає як ефективний засіб реабілітації, надаючи можливість не тільки фізичного, але й психологічного відновлення. Тому регулярна організація подібних спортивних заходів є критично важливою», – зауважив ветеран війни Євгеній Корінець.

На завершення у рамках заходу відбувся показовий виступ  членів збірної команди України зі спортивної аеробіки.

 

Нагадаємо, що в червні місяці 2023 року під головуванням першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко відбулося перше засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь