Піщівська громада

Житомирська область, Звягельський район

#тияк: Маємо кожного дня об’єднувати зусилля для підтримки людей у громадах, — Наталія Остапченко. ВІДЕО

Дата: 29.02.2024 14:46
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

 

Під головуванням першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко відбулося чергове засідання Координаційного центру з питань підтримки цивільного населення області.

 

Також у засіданні взяли участь  заступник начальника ОВА Віктор Градівський, члени Координаційного центру, начальники РВА, керівники профільних структурних підрозділів ОВА.

 

Перша заступниця начальника ОВА подякувала всім присутнім хто долучається до важливих ініціатив що допомагають та роблять людей міцнішими.

 

“На сьогодні всі ініціативи стали важливим кроком у вирішенні актуальних проблем та забезпеченні високого рівня підтримки цивільного населення. Маємо кожного дня об’єднувати зусилля для підтримки людей у громадах”, — зазначила Наталія Остапченко.

 

Зокрема Віктор Градівський розповів про стан формування в області фонду житла для внутрішньо переміщених осіб та проведення моніторингу гуртожитків області.

 

Він зазначив, що у січні 2024 року проведено аналіз сформованого житлового фонду соціального призначення області, який складає 90  квартир та житлових приміщень.

 

На сьогодні внутрішньо переміщені особи в області розміщені  у 14 місцях компактного проживання, де проживають 215 осіб.

 

Перелік місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Житомирській області затверджено розпорядженням обласної військової адміністрації від 31.10.2023 № 512, до якого увійшли 16 місць тимчасового проживання, в яких проживає 308 осіб.

 

Віктор Градівський також підкреслив, що потрібно чітко та пооб’єктно проаналізувати наявний житловий фонд, який є вільний та не використовуються за призначенням, для подальшої їх передачі у підпорядкування територіальних громад з метою розміщення ВПО.

 

Також директор Житомирського обласного центру соціальних служб Ганна Антіпова розповіла про стан реалізації експериментального проєкту щодо запровадження комплексної соціальної послуги формування життєстійкості.

 

Зокрема на Житомирщині до Програми життєстійкості долучилося 8 громад ще 2 громади (Житомирська міська та Ружинська селищна) подали заявки. Одними з перших в Україні мешканці Малинської громади вже отримують комплексну безоплатну підтримку психічного здоров’я та допомогу від соціальних працівників.

 

Окрім різноманітних опцій з відновлення ментального здоров’я, кожна громада має змогу самостійно сформувати ряд додаткових послуг у Центрах життєстійкості: юридичні консультації, допомога у питаннях зайнятості та інші.

 

Кожна територіальна громада України може долучитися до пілотного проєкту і відкрити такий простір для своїх мешканців. Єдина умова участі – виділити та утримувати приміщення.

 

В межах засідання заступник начальника відділу з питань ветеранської політики ОВА Інна Давиденко розповіла про розроблення регіональних та місцевих програм з підтримки ветеранів із залученням міжнародних партнерів.

 

Задля повернення українських захисників і захисниць та їхніх родин до мирного життя, на Житомирщині відкрите «єдине вікно» для ветеранів вже у 14 ЦНАПах, зокрема у Райгородській, Ружинській, Червоненській, Новогуйвинській, Пулинській, Хорошівській, Черняхівській, Чуднівській, Білокоровицькій, Іршанській, Малинській, Овруцькій, Чоповицькій громадах.

 

В місті Житомир на базі ЦНАПу «Прозорий офіс» відкрито “єдине вікно” для ветеранів, до його роботи залучені працівники, які пройшли навчання та обізнані у гарантіях, правах та можливостях для ветеранів.

 

Також радниця начальника ОВА з питань забезпечення рівних прав та можливостей Наталія Тарасенко розповіла про результати моніторингу стану виконання обласного плану заходів з реалізації Національного плану дій з резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки мир, безпека” на період до 2025 року.

 

Метою проведення зустрічей протягом року було представлення аналізу виконання заходів обласного та місцевих планів 1325, обговорення проблемних питань, визначення шляхів їх вирішення та актуалізація завдань та заходів у зв’язку з повномасштабним вторгненням 24 лютого рф на територію України.

https://youtu.be/VSEu6HI6di4

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь