Піщівська громада

Житомирська область, Звягельський район

В Україні вперше відзначають День Європи 9 травня

Дата: 09.05.2023 11:03
Кількість переглядів: 39

Щороку 9 травня Україна відзначатиме День Європи — указ Президента –  АрміяInform

Фото без описуЦьогоріч Україна вперше за двадцять років долучиться до заходів з нагоди Дня Європи — свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті"Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм", — сказав президент Володимир Зеленський у зверненні 8 травня після підписання указу про щорічне відзначення свята в Україні.

 

Як відзначати День Європи 

Міжнародний день Європи 9 травня в Європі відзначають з великим розмахом. Традиційно вулиці міст прикрашають прапорами Європейського Союзу - їх вивішують з вікон, виходять з ними на демонстрації на підтримку політики ЄС. Крім цього, європейці надягають футболки та тематичні значки, віддаючи данину поваги Союзу. Також в цей день політики країн Європейського Союзу звертаються до народу з урочистою промовою. У великих містах проходять змагання, конкурси та ярмарки, а студенти і співробітники великих підприємств влаштовують уявні дебати - на них обговорюють, як поліпшити якість життя в місті або країні. 

В Україні в мирний час з нагоди Дня Європи на центральних площах Києва, Харкова, Одеси, Львова та інших великих міст країни проводили святкові заходи, презентації про історію та культуру європейських країн, концерти. В умовах воєнного стану масові заходи не проходять, бо це небезпечно через загрозу ракетних обстрілів і провокацій з боку окупантів. Але як тільки настане довгоочікуваний мир, День Європи в Україні знову відзначатимуть - тепер уже 9 травня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь